IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винената индустрия в Германия изпитва затруднения заради липсата на... бутилки

Из цяла Европа винопроизводителите миналата година отбелязаха най-силния ръст на реколтите си от почти 20 години

15:00 | 22.03.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Производствени ограничения в Германия налагат натиск върху винената индустрия в страната.

След като отбелязаха най-добрата си реколта от десетилетие, винарните изпитват трудности с намиранието на достатъчно бутилки за вино, а периодите на изчакване са се увеличили дори до 3 месеца, коментира Ернст Бюшер от Германската винена индустрия.

Макар че доставчиците обикновено прибягват до внос при наличие на производствени пречки, това се оказва по-трудно след силното производство в Италия, Испания и Франция, пише Bloomberg.

Из цяла Европа винопроизводителите миналата година отбелязаха най-силния ръст на реколтите си от почти 20 години.

Ръстът в търсенето на стъклени бутилки може да се свърже и с по-високата употреба сред производителите на безалкохолни напитки. Поръчките им обикновено са по-големи и по-регулярни и затова са и по-рентабилни за изпълнение, отколкото тези на производителите на вино, които ползват най-различни форми и цветове.

Недостигът в капацитета не се ограничава само до винената индустрия. На компаниите в Германия им е трудно да поддържат производството си и заради липсата на работници и все още пълните книги със заявки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още