IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Virgin Galactic ще изпрати хора в космоса преди коледните празници

Първите няколко пътувания до космоса ще бъдат изпълнени от тестови пилоти, които ще са изцяло сами на борда, заяви Ричард Брансън

15:45 | 01.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията на британския бизнесмен и филнатроп Ричард Брансън Virgin Galactic е пред значително постижение -  изпращането на астронавти в космоса преди Колега, съобщава  Bloomberg TV Bulgaria.

През тази седмица Брансън посочи пред репортер на медията, че е “доста убеден”, че дружеството му за космически туризъм ще успее да изпълни тази си цел до края на настоящата година. 

“Ние имаме брилянтна група астронавти, която вярва буквално на 100% в този проект и дава всичко от себе си за изпълнението му”, посочва още Брансън.

Първите няколко пътувания до космоса ще бъдат изпълнени от тестови пилоти, които ще са изцяло сами на борда, като Брансън също ще бъде част от тях, разказа самия той.

Вероятно вариантът за космически туризъм по-късно ще стане достъпен и за потребители срещу заплащане.  

Ако наистина компанията на Брансън успее да изпълни първия си полет в космоса до края на годината, то това ще ѝ осигури лидерското място в надпреварата с директния ѝ конкурент - Blue Origin на Джеф Безос.

В надпреварата не бива да се пропуска и Илон Мъск с неговия проект SpaceX, като той дори вече сключи първия си договор за частна екскурзия в космоса.

“Сигурността е най-важният фактор, що се касае до пътуванията на хора в космоса”, посочва Брансън. “Така че никой от нас няма да се състезава за първото място”, каза той, като все пак добави “Virgin Galactic ще е първа”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още