IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Virgin Galactic ще полети в Космоса до седмици, а не месеци

Според нейния основател Ричард Брансън амият той ще пътува в Космоса след няколко месеца

15:38 | 09.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ричард Брансън <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ричард Брансън Снимка: Ройтерс

Британският милиардер сър Ричард Брансън заяви, че неговата компания Virgin Galactic е „повече от дразнещо близо“ до първото си пътуване извън земната орбита.

„Трябва да сме в Космоса до седмици, а не месеци“, заяви той, като допълни, че първият полет, в който и той самият ще участва, пък е на месеци, а не години разстояние.

„Ще сме в Космоса с хора не много по-късно, така че ни предстоят няколко много, много вълнуващи месеца“, каза той пред CNBC.

По-рано тази година Брансън призна, че неговата Virgin Galactic е в оспорвана надпревара с Blue Origin на шефа на Amazon Джеф Безос за първенството при пътническите полети в Космоса.

Британецът инвестира в космически пътувания от 2004 г. насам и първоначално трябваше до април тази година да излезе извън земната орбита. За тази цел той трябваше да се подложи на обучение за астронавт и вече смята, че е готов за първия си полет в Космоса след няколко месеца.

На въпроса дали има притеснения за пазара на пътнически космически полети Брансън отговори че той е „гигантски“. „От нас зависи да произведем колкото се може повече космически кораби, за да се погрижим за това търсене“, посочи той.

Но пътуването с кораба SpaceShip Two на Virgin Galactic все още не е така достъпно. В момента цената възлиза на около четвърт милион долара. Въпреки това предприемачът изрази надежда, че цената ще падне до между 40 000 и 50 000 долара през следващото десетилетие.

Според доклад на Bank of America Merrill Lynch, публикуван в края на миналата година, космическият сектор ще възлиза на поне 2,7 трлн. долара през следващите три десетилетия.

В своето интервю за CNBC Брансън коментира и темата за трудностите около бизнеса на своя колега предприемач в сектора на пътническите космически полети Илон Мъск. На въпрос какъв съвет би му дал Брансън заяви, че Мъск трябва да се научи да делегира права.

„Мисля, че той може би трябва да усвои изкуството на делегирането“, заяви предприемачът. По думите му основателят на SpaceX трябва да отделя повече време за здравето и семейството си, както и да намери правилния екип, с който да работи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още