Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

ВП Брандс Интернешънъл произвежда денонощно спирт за дезинфектанти

Най-големият производител у нас намали износа, за да задоволи нуждите на вътрешния пазар

ВП Брандс Интернешънъл произвежда денонощно спирт за дезинфектанти

Източник: pixabay.com

Фабриката за производство на спирт от земеделски произход  Essentica работи на пълен капацитет и в денонощен режим, за да задоволи драстичното увеличение в търсенето на дезинфектанти и да помогне за овладяване на епидемията от COVID-19. Това съобщиха в официално становище от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД  - компанията, собственик на фабриката.

Essentica е най-голямата в България високотехнологична модерна фабрика за етанол и суровини, получени при производството му. Спиртът е с алкохолно съдържание минимум 96% и e по европейските стандарти за качество.

"За да отговори в максимална степен на нуждата от тази суровина, компанията доставя приоритетно продуктите си на български предприятия, специализирани в производството на медицински спирт и на дезинфектиращи средства, както и на общини и други публични администрации. Тези доставки се осъществяват за сметка на силно намалени експортни продажби към чуждестранни клиенти", подчертаха от компанията.

"Гарантираме непрекъснатост на производствения процес, като подхождаме партньорски към българските селскостопански производители - плащаме авансово тяхната земеделска продукция, необходима за производството на етанол.  Като националноотговорна компания "ВП Брандс Интернешънъл" ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации за овладяване на пандемията от COVID 19”, допълниха от  дружеството.

По статията работи: Мартин Иванов
Още по темата: Новини

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Световни експерти прилагат мерки за защита на туристите в хотел в Слънчев бряг