IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вълкът от Уолстрийт напът да се издължи на измамените инвеститори

Тази година Джордан Белфърт очаква да спечели над 100 млн. долара – повече, отколкото в най-добрите си години като брокер

12:20 | 20.05.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	В момента Джордан Белфърт се занимава с публични лекции за мотивация. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

В момента Джордан Белфърт се занимава с публични лекции за мотивация. Снимка: Ройтерс

Джордан Белфърт, известен като "Вълка от Уолстрийт", очаква през тази година да спечели повече пари, отколкото в най-добрите си моменти като брокер на акции. Това означава, че той ще може да изплати напълно обезщетенията на жертвите на своите измами, пише Bloomberg.

„През тази година ще спечеля повече пари, отколкото в най-добрите си години като брокер. Целта ми е да достигна 100 млн. долара, така че да се изплатя на всички още през тази година“, е заявил Белфърт на пресконференция в Дубай в понеделник.

В момента Джордан Белфърт се занимава с публични лекции за мотивация, като осъществява турне в 45 американски града. Очаква се с печалбата от тура той да успее да възстанови на измамените си клиенти около 50 млн. долара.

„След шест месеца, през които заделях цялата печалба от американското си турне в специална сметка, парите ще отидат директно към инвеститорите. Веднъж, когато всичко бъде изплатено, повярвайте ми, ще се чувствам много по-добре“, обяснява Белфърт. 

„Станах алчен. Алчността е нещо добро. Амбицията е нещо добро, страстта. Страстта движи напред. Целта ми е да давам повече, отколкото получавам, това е устойчивата формула за успех“, признава Белфърт.

Бившият брокер на ценни книжа Джордан Белфърт излежа 22 месеца в затвор в САЩ заради уличаване в пране на пари и измами с акции през 90-те години. Обвинението доказа, че основаната от него брокерска компания Stratton Oakmont е ощетила инвеститорите с над 200 млн. долара.

Компанията на Белфърт бе закрита от регулаторните органи през 1998 година, а през 2003 година той бе признат за виновен и пратен в затвора. Тогава съдът отсъди компенсации за измамените интеститори в размер на 110,4 млн. долара, платими като половината от годишния доход на Белфърт до крайното им погасяване.

Белфърт признава, че е подвеждал инвеститори, че е изневерявал на съпругите си и че е бил силно пристрастен към наркотиците. Той обаче е категоричен, че по-голямата част от търговските му активности са били напълно легални.

„95% от бизнеса ми беше легален. Става дума за класическа брокерска работа, всичко беше напълно законно“, посочва той.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 2
kane
преди 9 години
и проблема не е Белфърт, а във фашизма в който той се е изградил като човек и индивидСъщото е и със Сноудън. Той също излъга, но не няколко богаташа, а цялата фашистка империя предаде. Тези 2мата са страната на една монета и никой неможе да ги обвинява/поне аз немога/Когато човека е разбрал че 100години х капитализм = фашизъм поущрява алчността и я поущрява то той я приема и и се отдава - аз също познавам такива хора.Сноудън от друга страна запазва човешките ценостти и саможертва себе си за да защити правдата, истината и в крайна сметка хората. Също рожба на тази система
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 0
lyusien
преди 9 години
ТОЗИ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ВЪРНЕ ПАРИТЕ НА ИЗМАМЕНИТЕ ОТ НЕГО НО КОГА ЩЕ НАПРАВЯТ ТОВА ГОЛЕМИТЕ БАНКИ ХЕДЖ ФОНДОВЕ И ЗСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ СЪС СИГУРНОСТ НИКОГА СЛУЧАЯТ ПРИКЛЮЧИ -ЗАБРАВЕТЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
THE TRADER
преди 9 години
Егати турнето, ай сиктир! И ние сме учили математика, а и това не е много трудно да се сметне - 45 града и щял да спечели 50 млн. Да бе... още малко и Швепсссссссссс... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 0
ПИЧ
преди 9 години
Ударил го е на живот - подвеждал инвеститорите, изневерявал на съпругите, пристрастен към наркотиците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
ivopashov
преди 9 години
Това обещание ми прилича на обещанието за големи печалби, което е давал на тези, които чакат пари сега
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още