IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Възвишение" е на върха на боксофиса за изминалия уикенд у нас

От екипа на филма отчетоха рекордно висок процент на одобрение

17:18 | 14.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Възвишение&quot; Facebook page</em></p>

Снимка: "Възвишение" Facebook page

"Възвишение" събра най-много зрители с първите си прожекции в сравнение с останалите български заглавия през последните седем години и е най-гледаната продукция за изминалия уикенд у нас. Това съобщават от екипа, като се позовават на официалните данни на Националния филмов център - според тях филмът по романа на Милен Русков е на първо място в боксофис класацията за периода 10-12 ноември и е вторият най-силен дебют в най-новата история на българското кино (официалната статистика се води от 1989 г.).

Билетите за "Възвишение" на режисьора Виктор Божинов свършват за минути в големите кина в столицата. От петък до неделя близо 30 хил. зрители са предпочели да гледат дългоочакваното филмово заглавие, разказващо за събитията преди и след Арабаконашкия обир през погледа на двама полуреволюционери, полуразбойници - Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев).

Рекордно висок е и процентът на одобрение към "Възвишение" - над 90 на сто от запитаните отговарят, че харесват филма и биха го препоръчали на познат.

"За мен и моя екип това е изключително приятна новина и признание за труда ни в последните три години и половина. Другата добра новина според мен е, че в салоните видяхме много млади хора, което ни провокира да предложим специална отстъпка за ученици", казва продуцентът Иван Дойков, цитиран от БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още