IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart задмина очакванията на анализаторите за продажбите

Маржовете обаче отчитат спад, докато търговецът на дребно продължава да намалява цените и да инвестира в онлайн търговията си

15:29 | 17.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата верига супермаркети на дребно в САЩ Wal-Mart Stores обяви в четвъртък ръст на сравнимите продажби за 12-то поредно тримесечие. Маржовете обаче са спаднали, защото търговецът на дребно продължава да намалява цените и да инвестира в онлайн търговията си, съобщава Ройтерс.

Акциите на Wal-Mart поевтиняха с 2,4% до 79,07 долара за брой в предварителната търговска сесия.

Wal-Mart заяви, че продажбите в магазините в САЩ, отворени преди поне една година, са нараснали с 1,8%, без да се взимат предвид ценовите колебания на горивата. Резултатите задминават пазарните очаквания за повишение от 1,7%, сочи консултантската къща Consensus Metrix.

Нетната печалба на Wal-Mart за второто тримесечие, приключило на 31 юли, е спаднала с 23% до 2,9 млрд. долара, или 96 цента на акция, от 3,7 млрд. долара, или 1,21 долара на акция, година по-рано в резултат на загуби от обратно изкупуване на дълг.

Без еднократните ефекти печалбата на акция възлиза на 1,08 долара, задминавайки средната оценка на анализаторите за 1,07 долара, сочи Thomson Reuters I/B/E/S.

Брутните маржове са намалели с 11 базисни пункта до 25%, включително спад от пет пункта в САЩ.

Онлайн продажбите обаче са скочили с 60%, забавяйки темпа на растеж от 63% през предишното тримесечие. Бизнесът е добавил 70 базисни пункта към сравнимите продажби.

Wal-Mart повиши долната граница на перспективите си за печалба за цялата година до 4,30 долара на акция от 4,20 долара на акция, без еднократните ефекти, но запази горната на ниво от 4,40 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още