IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Waldorf Astoria откри най-големия частен остров на Малдивите

Цената на нощувката е 80 хил. долара

18:05 | 16.01.21 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

За хората с големи финансови възможности частен остров на тропическа дестинация е най-доброто място да се изолират от глобалната пандемия.

Сред дестинациите на най-добри позиции да се възползват от това желание, са Малдивите, които се състоят от 1200 малки острова.

Макар че мнозинството от курортите на Малдивите вече са частни с един имот на остров, има няколко варианта за туристите, които искат да отнесат нещата на по-високо ниво. Waldorf Astoria откри официално тази седмица Ithaafushi – частният остров, пише CNN.

Курортното селище се простира на площ от 32 хил. кв. м и е рекламирано като най-големия частен остров на Малдивите. Той може да бъде купен за 80 хил. долара на нощ.

Островът може да приеме 24 гости в три сгради – има двустайна вила с вътрешни и външни душове, споделена всекидневна, инфинити басейн и джакузи, тристайна вила с два плувни басейна и четиристайна резиденция, която се предлага с две кралски легла, джакузита, голяма обща всекидневна и всичко това с директен достъп до плажа.

Архитектурата и интериорът на острова са определени като „изискани, но все пак модерни“ „с намигване към чара на Малдивите“. Гостите ще имат екип от лични икономи.

Бонусът е, че е лесно да се стигне от международното летище в столицата Мале. Гостите могат да са на острова след 40-минутно пътуване с една от шестте яхти на курорта. За хората, които искат да се насладят на удивителни гледки от въздуха, има вариант за 15-минутен полет.

По отношение на храната частният остров има собствен кулинарен екип, който може да създаде изискано меню от разнообразни кухни.

Освен това основният курорт Waldorf Astoria се намира на кратък път с кораб за гостите, които искат да посетят десетте му заведения със специалитети.

Малдивите отново са отворени за чуждестранни туристи от 15 юли миналата година. Почти всички чуждестранни туристи не трябва да преминават през задължителна карантина при пристигането си на международното летище в столицата Мале.

Но всички пристигащи, които не са малдивски граждани, трябва да показват отрицателен PCR тест, направен до 96 часа преди излитането.

Подобно на останалите страни, разчитащи силно на туризма, островът понесе тежък удар от кризата. По данни на Световната банка туризмът съставлява директно и индиректно две трети от БВП на страната.

През май м. г. министърът на туризма Али Уахийд определи последиците от коронавирусната пандемия като „по-опустошителни от цунамито през 2004 г. и световната финансова криза през 2008 г.“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis23
преди 3 години
там нема има и ваксани не само маски ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
там нема ковид сигурно ... нощува се без маска .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
хаха ... липсва ли ти "ТАСС сообщает" ... на мен не ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
CNN - еталона на журналистиката,разбирай рекламата и Пропагандата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още