IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walmart ще си партнира с японски онлайн търговец за продажба на електронни книги

Очаква се да започне предлагане и на електронни четци

13:03 | 26.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската верига магазини Walmart отново стъпва на терена на Amazon.

Търговецът на дребно е партньор с Rakuten, базиран в Токио бизнес за електронна търговия, за продажба на електронни книги и аудиокниги на Walmart.com, категория, която никога не е била предлагана на уебсайта преди, предаде CNBC.

Базирана в Торонто, Rakuten Kobo, дъщерно дружество на Rakuten, ще предложи своя каталог с повече от 6 милиона заглавия на електронни книги на уебсайта на търговеца на дребно, заедно с останалите книги на Walmart. Също така ще започне да продава електронните си четци, подобно на Kindle на Amazon или Nook на Barnes & Noble, на клиентите на Walmart по-късно тази година. Електронните книги ще бъдат достъпни и чрез приложение за смартфони и настолни компютри Walmart / Kobo.

Walmart ще стане масов партньор на Rakuten за марката Kobo в САЩ, съобщиха от компанията в четвъртък.

„Развълнувани сме да си сътрудничим с най-популярното място за онлайн пазаруване в Япония“, заяви изпълнителният директор на Walmart Дъг МакМийлън.

Новината подкрепя усилията на Walmart да разшири бизнеса си за електронна търговия и да навлезе на пазари извън САЩ. При работа с Rakuten Walmart ще пусне и нова онлайн услуга за доставка на хранителни стоки в Япония, което е планирано да започне през третото тримесечие на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още