Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Walt Disney блести с рекордна печалба

„Феноменалните 2“ и „Ант-Мен и Осата“ спомогнаха за добрите резултати на филмовия бизнес

Walt Disney блести с рекордна печалба

Снимка: Ройтерс

Развлекателният концерн Walt Disney постигна рекордно ниво на приходи и печалба през последната финансова година благодарение на доброто четвърто тримесечие. Силните сегменти с тематичните паркове и Studio Entertainment допринесоха в частност за добрите резултати, предава Bloomberg.

Още по темата

През четвъртото фискално тримесечие печалбата на Дисни се е увеличила с 33% до 2,32 милиарда долара, докато приходите са се увеличили с 12% до 14,31 млрд. долара. Коригираната печалба на акция възлиза на 1,48 долара. Анализаторите очакваха печалба от 1,34 долара на акция и приходи за 13,73 млрд. долара.

Оперативната печалба на подразделението за паркове и развлекателни центрове е нараснала с 11%, а приходите - с 9%.

Филмовият бизнес се отличава с увеличение на приходите с 50% и повече от двойно по-висока оперативна печалба. За това помогнаха филми като „Феноменалните 2“ и „Ант-Мен и Осата“.

Компанията планира да засили предложенията си директно за клиентите, за да се конкурира със стрийминг гиганти Netflix и Amazon.

В крайна сметка Disney ще контролира трима доставчика на цифрови услуги: ESPN Plus за спорт; Hulu, която понастоящем е съвместно предприятие на Disney, Fox, NBC Universal (част от Comcast) и Warner Media (част от AT&T), както и нов бранд на Disney, който ще стартира дейност в края на 2019 г.  В следборсовата сесия книжата поевтиняха с 1,6 на сто до 117,88 долара.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Творба на Банкси за борбата със замърсяването беше продадена за над 100 000 лири