IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Bros. отново отлага премиерата на „Tenet”

Новият филм на Кристофър Нолан за втори път не се появява в кината, когато е планирано

16:29 | 26.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Warner Bros. отново отлага премиерата на филма „Tenet” на Кристофър Нолан, тъй като скокът на броя на случаите на коронавирус представлява заплаха за филмовата индустрия, пише CNBC.

Това е вторият път, в който студиото е принудено да отложи пускането в кината на лентата заради притеснения, свързани с Covid-19. Новият план е премиерата да се състои на 12 август.

„Warner Bros. Е ангажирана да представи „Tenet” на публиката в кината, на голям екран, когато салоните са готови и здравните власти кажат, че е време“, посочва Warner Bros в изявлението си. „Това, което правим в момента, е да сме гъвкави и не се отнасяме към това като към традиционна филмова премиера“, допълват от компанията.

Преиздаването на „Inception” на Нолан по повод 10-годишнината му, беше отложено. Филмът ше се появи в кината на 31 юли, вместо на 17 юли, обяви Warner Bros.

Ръстът на броя нови случаи на коронавирус не се забавя в САЩ. В действителност страната обяви повече нови случаи на Covid-19 в сряда, отколкото във всеки отделен ден преди. Докато броят на случаите продължава да расте, а епидемиолозите говорят все повече за опасенията си за сигурността в киносалоните, студиата започнаха да променят графиците на премиерите си.

Въпреки че кината издадоха насоки за социално дистанциране и по-строга хигиена, само някои места изискват посетителите да носят маски. Специалистите по инфекциозни заболявания, с които CNBC е говорила, подчертават важността на носенето на маска като превантивна мярка срещу разпространението на коронавируса, особено на места с климатични инсталации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още