IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път на Фестивала на бирата в Лондон има и английско вино

Фестивалът се провежда от 1977 година и представя бира, произведена по традиционни и занаятчийски методи

15:37 | 09.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

На фестивала на британската бира, който се провежда до събота в Лондон, за първи път има английско вино, а това е показателно за нарастващите успехи на винопроизводството на Острова, предаде Франс прес.

"Трябва да се диверсифицираме и да даваме на хората по-голям избор. Може би след няколко халби бира, вероятно ще ви се прииска да седнете и да дегустирате чаша вино", обяснява пред АФП Колин Валънтайн, един от организаторите на бирения фестивал в британската столица.

Той се провежда от 1977 година и представя бира, произведена по традиционни и занаятчийски методи за разлика от промишлената пастьоризирана бира.

Освен 900-те вида бира, сега посетителите могат да открият и раздел за вина - розе, шардоне или пино ноар, произведени в южната част на Англия.

"Хората, които идват тук, са любопитни да опитат нещо непознато за тях", подчертава Уил Бърджис, представител на търговеца на вино Honest Grapes.

През последното десетилетие площите с лозя в Англия и Уелс нараснаха над два пъти и вероятно ще се увеличат с още 50 на сто до 2020 година, посочва организацията на производителите на английски вина. 

Въпреки това Англия остава сред най-малките производители с 5 милиона бутилки вино за 2015 година.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още