IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път от месеци приходите от залагания на Макао надминаха очакванията

Туризмът по време на Златната седмица в Китай помогна за резултатите

12:48 | 01.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Paul Yeung/Bloomberg</em></p>

Снимка: Paul Yeung/Bloomberg

Приходите на Макао от залагания за май са надминали очакванията за първи път от четири месеца, след като туристите от континенталната част на Китай са пътували по повод Златната седмица, пише Bloomberg.

Брутните приходи от залагания са нараснали с 492% през май до 10,4 млрд. патака (1,3 млрд. долара) според данни на Бюрото за инспекция и координация на залозите. Това надмина медианната прогноза за 467% ръст на годишна база.

Приходите са се увеличили с 24 на сто спрямо предходния месец, но все още са с 60% надолу спрямо май 2019 г., преди началото на пандемията.

През последния месец броят на дневните посетители на Макао е продължил да расте, докато градът се опитва да привлече играчи от континенталната част на Китай, които бяха възпирани от по-сложните правила за издаване на визи заради пандемията. Близо 167 хил. посетители е имало в Макао по време на петдневната Златна седмица, като над 93% от тях са от Китай, твърдят от Туристическата служба в Макао.

По време на празника средният брой на дневните посетители е скочил със 158% в сравнение с Пролетния фестивал през февруари. Ръстът спрямо предходния месец е с 25 на сто. И все пак броят представлява едва 21% от този през същия период на май 2019.

Приходите от залози бързо са спаднали в дните след Златната седмица до около 250 млн. патака на ден (с 10% по-малко отколкото през април), написаха на 26 май анализатори от Credit Suisse, сред които Кенет Фонг. Това показва, че силният празничен период не може да компенсира слабото търсене през останалата част от тримесечието.

Новите случаи на Covid-19 в Китай засилиха несигурността за възстановяването на Макао, което до голяма степен зависи от посещенията от континенталната част на Китай. Потенциално затягане на мерките заради коронавируса там може да доведе до допълнително забавяне, допълва текстът. Пристигащите от някои райони на Шънджън и Гуанджоу трябва да са под карантина в Макао заради скорошните огнища на Covid-19 – мерки, които служат като напомняне за рисковете пред възстановяването, твърдят от Credit Suisse.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още