IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забраната за внасяне на лаптопи на самолетите на Emirates отпадна

През март САЩ забраниха внасянето на борда на самолетите на лаптопи и други големи електронни устройства до и от осем предимно мюсюлмански страни

11:44 | 05.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Авиокомпанията Emirates обяви, че забраната за внасяне на таблети и компютри в самолетните салони на полети до САЩ е отпаднала, съобщава ВВС.

През март САЩ забраниха внасянето на борда на самолетите на лаптопи и други големи електронни устройства до и от осем предимно мюсюлмански страни, опасявайки се, че в тях могат да бъдат скрити бомби.

Говорител на Emirates заяви, че компанията е работила заедно с американските власти, за да изпълни изискванията съгласно новите насоки за сигурност, свързани с полетите от и до САЩ.

Emirates, която е най-голямата авиокомпания в Близкия изток, има полети до 12 американски града.

В неделя САЩ вдигнаха забраната за лаптопите за полетите на Etihad от Абу Даби до САЩ.

Също днес частната турска информационна агенция Dogan, цитирана от Ройтерс, съобщи, че забраната за лаптопи на борда на полетите от Турция до САЩ също е била вдигната.

Съгласно американските правила устройства „по-големи от смартфон“ бяха забранени в самолетните салони на полети от Турция, Мароко, Йордания, Египет, ОАЕ, Катар, Саудитска Арабия и Кувейт.

Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ представи допълнителни мерки миналата седмица за засилване на сигурността на полетите, влизащи в страната.

Новите мерки изискват засилени проверки, по-обстойни проучвания на пътниците и по-широко използване на кучета, обучени за засичане на бомби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още