IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Заклинанието 2" оглави боксофиса в Северна Америка

"Warcraft: Началото" не успя да се добере до челното място в САЩ и Канада, но привлече зрителите в Китай

11:52 | 13.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: The Conjuring 2 Facebook page</em></p>

Снимка: The Conjuring 2 Facebook page

"Заклинанието 2“ - новият филм на ужасите на Warner Bros., оглави боксофиса в Северна Америка в уикенд, в който две продължения на предишни продукции се изправиха срещу лента с огромен бюджет, базирана на видеоигра, пише Bloomberg.

През първия си уикенд по кината “Заклинанието 2“ събра 40,4 млн. долара в САЩ и Канада за филмовото подразделение на Time Warner, обяви ComScore. Сумата се оказа по-голяма от генерираната от „Warcraft: Началото“ (24,4 млн. долара) на Universal Pictures и 23 млн. долара, които събра дебютът на „Зрителна измама 2“ на Lions Gate Entertainment, който се класира на трето място.

“Warcraft: Началото“ е базиран на видеоигра на Activision Blizzarrd. Universal Pictures, част от Comcast Corp., ще разчита повече на продажби в чужбина, за да си върне инвестицията от 160 млн. долара в лентата.

Филмът оглави боксофис класацията в Китай, където събра 157 млн. долара от продажби тази седмица. Hollywood Stock Exchange прогнозира 25,4 млн. долара за американския дебют.

Лентата, която е режисирана от сина на Дейвид Боуи – Дънкан Джоунс, се превърна в най-печелившият холивудски филм в Китай от премиерата на„Бързи и яростни 7“ досега.

Подкрепената от Legendary Entertainment, компанията на китайския милиардер Уан Дзиенлин, както и от Tencent Holdings продукция се радва на най-добрия дебют в Китай за тази година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още