IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради неправомерно ползване на марката Corona: AB InBev съди Constellation

Constellation е категорична, че не е нарушила споразумението си с гиганта

18:57 | 15.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Мексиканският клон на компанията за алкохолни напитки Anheuser-Busch InBev обвини пред съда американската фирма Constellation Brands в нарушаване на сделка за използването на марката бира Corona чрез поставянето ѝ на продукт, различен от бира, предава Ройтерс.

Constellation е използвала бранда за своя Corona Hard Seltzer, газирана вода с алкохол и есенция – една от редицата подобни напитки, които станаха особено популярни в Съединените щати.

Това е поредният подобен случай на все по-конкурентния пазар на алкохолни напитки в САЩ.

Grupo Modelo е завела свое дело в американски окръжен съд в Ню Йорк в понеделник, сочат документи. AB InBev, която е потвърдила информацията, твърди, че не е успяла да постигне разбирателство директно с Constellation.

Когато AB InBev пое пълен контрол над Grupo Modelo през 2013 г. тя се съгласи с американските антитръстови регулатори да продаде бизнеса на Grupo Modelo в САЩ на Constellation, включително бранда Corona. AB InBev запази правата си върху марката Corona и други брандове на Modelo в Мексико и други държави.

Modelo твърди, че лицензионното споразумение за Corona покрива само бирата и не включва други напитки.

Constellation твърди, че е „много изненадана“ от развитието на казуса и коментира, че твърденията на Modelo, включително че въпросната напитка не се класифицира като бира, са неоснователни и са опит за ограничаване на силен конкурент.

Тя твърди, че „напълно и изцяло“ се е съобразила с условията на споразумението и ще отстоява правата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още