IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо се сринаха акциите на издателя на Gazetta dello Sport

Отпадането на Италия от Световното първенство по футбол се отразява негативно на конкретни бизнеси

16:47 | 15.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Корицата на вестника. <em>Снимка:&nbsp;Gazetta dello Sport</em></p>

Корицата на вестника. Снимка: Gazetta dello Sport

Заради отпадането на италианския национален отбор от Световното първенство по футбол италианският спортен всекидневник Gazetta dello Sport излезе с корица с огромен надпис „Край“. „Италия преживява своята нулева година“, пише като подзаглавие на водещата история. 

Но фактът, че за първи път от 60 години насам Италия няма да участва на Мондиал, има последици и за най-важния и голям спортен вестник на страната, предава DPA.

Цената на акциите на медийната група RCS, която издава Gazetta dello Sport, се срина във вторник на борсата в Милано. Търговията с акциите бе преустановена, след като цената се срина с 8,83 на сто до 1,115 евро за брой.

Големите състезания, като световни първенства и олимпиади, са много важни за рекламните приходи на специализираните в спорта медии. Според икономическото издание Milano Finanza например европейското първенство по футбол през 2016 г. е донесло на известния вестник, който се печата на розова хартия, около 2 млн. евро допълнителни приходи.

Италианският отбор отпадна от финалите за първенството в Русия през 2018 г. след безголово реми с Швеция. В първия двубой шведите победиха с 1:0. Така за първи път от 1958 г. четирикратният шампион Италия няма да участва на финалите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още