IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг и съпругата му дариха 75 млн. долара на болница

Основателят на Facebook направи най-голямото дарение в историята на учреждението

16:11 | 08.02.15 г.
Зукърбърг и съпругата му дариха 75 млн. долара на болница

Основателят и генерален директор на най-голямата социална мрежа в света Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан са дарили 75 млн. долара на болница в Сан Франциско.

“За нас тези пари имат огромно значение”, твърдят от медицинското учреждение. По думите на представителите на болницата сумата ще бъде използвана за изграждането на ново отделение за реанимация, както и за създаването на травматологичен център.

Болницата е открита през 1994 г., а това е най-голямото дарение, което е получавала.

Зукърбърг заяви, че предоставените средства ще помогнат медицинските услуги да станат по-достъпни за всички жители на Сан Франциско.

Основателят на Facebook се нареди сред най-богатите хора на 2014 г. През изминалата година той успя да събере 10,6 млрд. долара, благодарение на успехите на социалната мрежа в сферата на мобилните услуги. Тя се надява да се възползва от процъфтяването на мобилната реклама и маркетинговите инициативи, свързани с приложения и видео. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още