IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директор на General Motors призна за кражба от Ford

Тим Херик, призна, че компанията му е шпионирала конкурента, за да може да използва негови технологии при направата на пикапи

10:52 | 18.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Директорът на подразделението за лекотоварни автомобили на General Motors – Тим Херик, призна, че компанията му е шпионирала големия конкурент Ford, за да може да използва негови технологии при направата на новото поколение на пикапите Chevrolet Silverado/GMC Sierra, съобщава Automedia.bg.

Пред агенция Ройтерс мениджърът заяви, че хора на компанията му са се включвали в организираните от Ford посещения за външни лица в завода в Диърборн, където се сглобява пикапа F-150. Служителите на GM внимателно следели как работи конкуренцията и използвали видяното, за да може след това да изберат правилните материали и технологии за собствените си пикапи.



Шпионирането е започнало още през 2014 г., когато Ford пусна пикапите от семейството F-Series с алуминиева конструкция. По този начин компанията въвежда и нов стандарт за икономия на гориво при лекотоварните автомобили. Тъй като посетителите нямат право да снимат в завода, хората от GM засичали с хронометри времето, необходимо за всяка операция.

Херик разкри още, че екипът му е купил врати за F-150, продавани като резервни части, след което ги е разглобил и изследвал подробно. Това е помогнало на GM да свали цената на своите модели, тъй като също е започнал да използва врати, направени от комбинация от алуминий и високоякостна стомана. Тя е по-тънка от обикновената стомана и позволява намаляване на теглото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още