IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda се насочват към екологично чистите автомобили

Предстои излизането на голям хибриден седан

16:32 | 27.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Honda</p>

Снимка: Honda

Новата цел пред Honda е в края на следващото десетилетие да продава над 1 млн. хибридни, водородни и електрически автомобили. Това обяви генералният директор на японския производител Такахиро Хачиго, цитиран от Automotive News.

Трябва да се отбележи, че посочените от топ мениджъра цифри се отнасят само за пазара в САЩ, където Honda играе важна роля. Изявлението на Хачиго изглежда доста смело на фона на продажбите на подобни модели през 2016 г. – едва 2329 екологично чисти автомобила.

Шефът на Honda допълни, че в близките години моделната гама на компанията, в това число и на нейната премиуммарка Acura, ще бъде разширен значително. Предстои излизането на голям хибриден седан, а също така и на хибридни версии на Honda Civic и на кросовъра CR-V. В сегмента на водородните атомобили марката ще продължи да развива модела FCV, който ще се появи на пазара до края на годината.

Що се касае до електромобила, то в момента японците предлагат само един модел – Honda Fit EV (на снимката). В компанията обаче смятат да наваксат това изоставане и предстои съвсем скоро да бъде постигнато партньорско споразумение с друг голям производител, с когото съвместно ще се произвеждат превозни средства на ток.

Още по темата четете в Automedia.bg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още