IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Африка и Индия дръпнаха надолу приходите на Renault за тримесечието

Френският производител също така сви и пазарната си прогноза за Китай, където цялостното забавяне на икономиката натежа върху продажбите

10:52 | 23.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Приходите на френския автомобилен производител Renault SA за последното тримесечие се понижават на фона на забавянето на регистрациите на нови автомобили в Африка и Индия. Заради по-лошото представяне в двата региона компанията не можа да отговори на очакванията на анализаторите, съобщава Bloomberg.

Френският производител също така сви и пазарната си прогноза за Китай, където цялостното забавяне на икономиката натежа върху продажбите, съобщи компанията във вторник. В страната продажбите на Renault нарастват с 2% за периода от юли до септември. За сравнение - очакванията бяха за ръст от поне 5%.

В същото време приходите спадат с 6% до 11,5 млрд. евро спрямо прогнозата за 12,2 млрд. евро на петима анализатори, допитани от Bloomberg.

Renault запази годишната си прогноза за оперативния марж на печалбата, който се очаква да надвиши 6%.

Автомобилните производители трябваше да се справят с по-лошите пазарни условия и търговското напрежение през последните месеци, което намали цените на акциите им и принуди производители като Daimler и BMW да предупредят за очаквана по-ниска печалба.

По-рано през миналия месец стана ясно, че българският бизнес на групата Renault занапред ще се управлява от Букурещ след промени в структурата на френската компания. Занапред българският пазар ще е обединен в един „клъстър“ заедно с румънския и молдовския и ще се ръководи от Хаким Бутера, досегашния ръководител на Renault за Румъния. От българския офис на компанията са потвърдили, че французинът Рено Пирел, който в последната година управляваше делата на Renault за България, напуска компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още