IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Ferrari ще струват по 52 долара

Като цяло компанията се оценява на около 12 млрд. долара

13:57 | 21.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Борсовият дебют на легендарния италиански производител на спортни автомобили Ferrari NV вероятно ще бъде абсолютен успех. С цена от 52 долара за брой книжата на дъщерното дружество на Fiat Chrysler Automobiles NV са в горния край на ценовия рейндж, съобщи компанията, цитирана от Bloomberg.

Диапазонът бе определен преди това между 48 и 52 долара. По този начин търсенето от страна на инвеститорите надминава наличното предлагане от 17,18 млн. броя акции на Ferrari. Като цяло компанията се оценява на около 12 млрд. долара, а при очаквания в сряда старт на търговията с код RACE ще бъдат предложени първоначално само 9,1% от базираната в Маранело компания. Като цяло италианският концерн ще набере 893 млн. долара.

Очаква се главният изпълнителен директор на Fiat-Chrysler и председател на Ferrari Серджо Маркионе да удари камбанката за старта на борсовата търговия, заедно с други висши мениджъри – вицепредседателят и син на основателя Енцо Ферари – Пиеро Ферари, и председателят на  Fiat-Chrysler Джон Елкън, чието семейство е най-големият единичен акционер във Ferrari.

Поематели на борсовото предлагане на Ferrari са UBS Group AG и Merrill Lynch, дъщерната банка на Bank of America Corp. Освен това те са подпомагани от Allen & Co., Banco Santander SA, BNP Paribas SA, JPMorgan Chase & Co. и италианската Mediobanca SpA.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още