IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Tesla паднаха под цената им на влизане в S&P 500

По-късно компанията успя да компенсира част от загубите, но книжата ѝ продължават да са на червена територия

18:32 | 23.02.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg L.P.</p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Цената на акциите на Tesla Inc. достигна дневно дъно във вторник, като за известно време те се търгуваха под нивото, на което бяха, когато компанията стана част от индекса S&P 500 през декември.

Книжата поевтиняха с 13%, изтривайки ръста от началото на годината, до 619 долара, но по-късно успяха да компенсират загубите. Към 18 ч. българско време поевтиняването е от 1,8% до 701,66 долара.  На най-ниското си ниво във вторник акциите бяха с 31% надолу спрямо най-високата си дневна стойност за годината, достигната на 25 януари.

Поевтиняването, което се случва на фона на по-широка пазарна разпродажба, отчасти се дължи на коментарите на изпълнителния директор Илон Мъск през уикенда, според когото цената на биткойна „изглежда висока“. По-рано този месец стана ясно, че компанията е инвестирала 1,5 млрд. долара в биткойни.

Според анализатора на Wedbush Даниел Айвс Tesla навлиза в „златната ера“ на електрическите автомобили, но съществува тревогата, че вторичната тема за биткойна може да засенчи ръста на компанията в основния ѝ сегмент.

Тревогите за цената на криптовалутите отнема близо 10% от стойността на биткойна към 18:20 ч. до 48 057,60 долара.

Налице са обаче и други фактори, които също може да влияят върху оценката на Teslа. Новината, че компанията е спряла да приема поръчки за по-евтината версия на своя електрически SUV Model Y, съобщена от Electrek по-рано, също може да оказва ефект, посочва Айвс.

В същото време постоянният поток от новини за електрическите проекти на други традиционни производители на автомобили, като General Motors и Ford Motor, също влияе на инвеститорския апетит. Все повече става ясно, че Tesla не е единствената компания, която може да осигури достъп до предстоящата трансформация на автомобилния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
driverf1
преди 3 години
Да акциите на компаниите вървят нагоре и надолу.....,но на някои компании само надолу.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
lyusien
преди 3 години
Не избързвайте Изчакайте малко Цените на акциите на компаниите се движат нагоре и надолу Но цените на акциите на Тесла са се запътили към 1000 долара за акция Кога Когато му дойде времето
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още