IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Tesla пропадат преди очаквания Ден на батериите

Kомпанията ще представи нещо, което няма да влезе в мащабно производство в следващите две години

17:07 | 22.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Илон Мъск смекчи очакванията за дългоочаквания ден на батерията на Tesla Inc., като предупреди, че компанията ще представи нещо, което няма да влезе в мащабно производство в следващите две години, предава Bloomberg.


Акциите на Tesla поевтиняха с 5,4% преди началото на редовната търговия, отразявайки огромните ръстове през последните няколко месеца, които бяха подхранвани отчасти от очакването на събитието. Мъск каза, че информацията, която ще съобщи във вторник, ще се отрази на производството на моделите на Tesla, Semi, Cybertruck и Roadster, всички от които са вече са представени, но все още са в процес на разработка.

В друг туит в началото на деня Мъск предупреди за „изключителната трудност“ при увеличаването на производството на нови технологии. Това беше последният от поредица туитове, които бяха по-сдържани за силно очакваното събитие, за което преди това говореше главният изпълнителен директор.

Мъск също така заяви в туит, че Tesla ще трябва да започне да произвежда собствени акумулаторни клетки, за да отговори на търсенето на своите електрически превозни средства, въпреки че увеличава покупките от външни доставчици.

Най-важният и дългогодишен партньор на Tesla за батериите е базираната в Осака Panasonic Corp. Двете компании съвместно експлоатират голям завод извън Рено, Невада. Panasonic прави клетките, а Tesla “нанизва” хиляди клетки в масивните батерии за всяка кола.


Но Мъск никога не е искал да зависи от един доставчик, а Tesla има по-малки споразумения с Contemporary Amperex Technology Co., или CATL, в китайската провинция Фуджиан, както и с LG Chem Ltd. в Сеул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още