IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Tesla се изстреляха след спекулации за доставките

Освен това производителят на електрически автомобили започва мащабна софтуерна актуализация

09:27 | 27.09.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Tesla Inc приключиха сесията в четвъртък с ръст от 6% след доклад, че главният изпълнителен директор Илон Мъск е видял „шанс“ за доставянето на 100 000 автомобила през това тримесечие, а компанията заяви, че ще въведе актуализация на софтуера за гледане на филми и възпроизвеждане на игри в колите.

Очаква се производителят на електрически автомобили да предостави подробности за тримесечните си доставки на превозни средства през следващата седмица.

Мъск каза, че фокусът е да се докарат превозните средства в ръцете на клиенти, които могат да приемат доставка до края на месеца, съобщи Electrek, позовавайки се на вътрешнофирмен имейл. 

„Имаме шанса да постигнем първото си тримесечие с доставки на 100 000 превозни средства, което е невероятно вълнуващ момент за нашата компания“, пише Мъск в писмото си. „Предизвикателството е да гарантираме, че имаме правилните варианти за автомобили на правилните места и да съберем колкото е възможно повече ресурси на нашата компания, за да помогнем за тримесечните доставки“.

Tesla не е коментирала темата пред Ройтерс.

Новата версия на софтуера за електрическите автомобили ще бъде пусната още през тази седмица и ще има поддръжка за стрийминг медии, включително Spotify, TuneIn и Slacker, докато колата е паркирана и свързана с WiFi.

Актуализацията ще бъде пусната на автомобилите дистанционно онлайн, подобно на актуализациите за софтуера на смартфоните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 9
khao
преди 4 години
тия що не са фалирали още ? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още