IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Tesla се насочват към територията на мечките

Книжата поевтиняват 4% минути след 20 ч. българско време в понеделник до 991,70 долара

20:14 | 15.11.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Mark Felix/Bloomberg</em></p>

Снимка: Mark Felix/Bloomberg

Акциите на Tesla Inc. се приближават към мечи пазар, след като цената им се понижи през последната седмица. Разпродажбите са налице, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск продаде значителен дял от акциите си и намекна, че може да последва още.

Книжата поевтиняват 4% минути след 20 ч. българско време в понеделник до 991,70 долара. Те успяват да изтрият над 20% от рекордния си ръст от 1229,91 долара, който достигна на 4 ноември.

Дадена акция се намира на меча територия, когато спадне с 20% при затваряне на сесията.

Разпродажбите бяха предизвикани от анкета в Twitter от Мъск, в която попита последователите си дали да продаде част от акциите си в Tesla. Впоследствие той се раздели с книжа за около 7 млрд. долара.

Акциите може да са изправени пред допълнителен натиск от дебюта на подкрепения от Amazon и Ford производител Rivian Automotive Inc. на борсата миналата седмица. според някои компанията може да се превърне в конкурентна опция за институционалните инвеститори, които преди това залагаха само на Tesla при електрическата мобилност. Акциите на Rivian поскъпват с близо 12% в понеделник.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
дядя Вова
преди 2 години
Акциите на Tesla се насочват към територията на мечките > А мечките вече хъркат зимен сън,..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още