IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alfa Romeo се цели в продажби от 400 хил. кросоувъра годишно до 2022 г.

Новият кросувър на компанията ще има електрифицирана версия

22:45 | 28.08.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Планът на италианския производител Alfa Romeo за разширяване на моделната гама включва не само пуснатия вече на пазара кросувър Stelvio, но и поне още два подобни модели. Единият ще е по-малък, като ще се конкурира с BMW X2 и Audi Q3, а вторият – по-голям, съобщава Automobile.

Според информацията, компанията се надява през 2022 г. да продава по 400 000 кросоувъра годишно. Голяма част от тях трябва да се падат на компактния SUV, който ще използва скъсена версия на платформата Giorgio. От това може да се направи извод, че моделът ще е със задно предаване, докато системата за задвижване на четирите колела ще се предлага като опция.

Следвайки последните тенцинци, Alfa Romeo ще предложи електрифицирани версии на новия си кросувър. Флагманският вариант ще получи хибриден агрегат с бензинов двигател и електромотор със сумарна мощност 400 к.с. Този вариант ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 секунди, като само на ток ще изминава до 50 км.

Очакванията са компактният кросоувър да дебютира през 2020 г. заедно с новото поколение на хечбека Giulietta, който ще използва същата платформа. Големият всъдеход на италианците трябва да бъде готов година по-късно.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 5
zelka007
преди 5 години
ето сгодна статия императора да блесне с познания за движението на акциите на фиат-крайслер . кратка анотация дават ли дивидент , колко пъти са изпълнявани спасителни планове от държавата , в случая и италия и сащ , и аджаба да стигнем до основното алфата коли ли са или златна касичка за сервизите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още