IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alpine се завръща на пазара

Концептуалното купе Vision ще се появи в серия тази есен

10:29 | 18.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Renault</p>

Снимка: Renault

Брандът Alpine, който е собственост на Renault, представи концептуалното си купе Vision. Прототипът представлява предсериен образец на модела, с който възродената френска марка се завръща на сцената.

Представител на компания заяви, че серийната версия ще съхрани около 80% от стилистичните решения, използвани при концепта. Пазарната премиера на автомобила ще се състои през втората половина на 2016 г., а продажбите му ще стартират в началото на 2017 г.

Теглото на купето е 1100 кг, като двигателят е разположен в средата на шасито. От Alpine съобщават, че с 4-цилиндровия турбо мотор моделът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Подробности за агрегата не бяха дадени, но почти сигурно това е 1,6-литровият двигател от Renault Clio RS, чийто обем ще бъде увеличен до 1,8 литра за модела на Alpine.

В стандартния си вариант моторът ще развива мощност от 250 к.с. На по-късен етап трябва да се появи и версия RS, при която агрегатът ще развива около 300 к.с. Форсираният агрегат ще получи и модернизирана система за охлаждане, като ще се съчетава със 7-степенна роботизирана трансмисия, при която предавките ще могат да се превключват от волана.

В купето на Alpine преобладава контрастът между материали и цветове. Дизайнерите са смесили кожа, микрофибърни платове, алуминий и карбон. Пред водача е разположено приборно табло, съставено от подлежащ на индивидуализация TFT дисплей.

Двата педала и алуминиевата степенка за левия крак се характеризират с три триъгълни шарки,  а тънкият алуминиев волан е облицован с кожа и заобиколен от перата за смяна на предавките. Там е поставен и бутонът, с който се стартира двигателя

Цените на Alpine ще стартират от около 50 000 евро, като главните конкуренти на купето на пазара ще бъдат Audi TT, Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още