IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците се страхуват от безпилотните коли

73% не биха се возили в такива автомобили, показва анкета

15:15 | 26.05.18 г. 1
Автор - снимка
Автор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на американците, които се "страхуват" от безпилотните автомобили, се е увеличил в сравнение с миналата година. Това показват резултатите от анкета на нетърговската организация AAA Foundation for Traffic Safety, съобщава тв каналът Си Ен Би Си.

Около 73% от участниците в допитването, проведено сред собственици на автомобили, казват, че се страхуват да се возят в безпилотни коли. През октомври миналата година по този начин отговориха едва 63%. При това, дори повечето представители на поколението "Милениум", чиято възраст е 20-37 г., се обявиха против такива автомобили - от октомври до сега броят им се е увеличил от 49 до 64%.

Като причина за спада в популярността на безпилотните автомобили специалистите от AAA Foundation for Traffic Safety посочват широко разпространените от медиите инциденти, свързани с тях. Например, катастрофата, в която се оказа въвлечен автопилотът на Tesla, или инцидентът с автономното Volvo XC90, собственост на Uber. Новите технологии винаги се подлагат на по-обстоен анализ, смятат в AAA.

Най-големият инцидент, свързан с автономно превозно средство, досега, стана край град Финикс. Прототип на Uber не забеляза и удари жена, която буташе своя велосипед по средата на пътя. Жертвата почина в болница.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 1
Sakamano
преди 5 години
Аз пък се страхувам от пияни, дрогирани, преуморени, разсеяни, агресивни водачи, от системни нарушители с множество актове, също и от такива които шофират без книжка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още