Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Американски регулатор разследва 1,9 млн. автомобили на Toyota заради риск от пожар

Според анализите е много вероятно проблемът да произхожда от батерията на превозните средства

Американски регулатор разследва 1,9 млн. автомобили на Toyota заради риск от пожар

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският регулатор за автомобилната безопасност заяви, че е започнал разследване, засягащо около 1,9 милиона автомобили Toyota RAV4 заради потенциални рискове от пожар, съобщава Ройтерс.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) посочва, че оценката на превозните средства RAV4, произведени в периода 2013-2018 г., е свързана с 11 сигнала за пожари, подадени от водачи на автомобилите. 

Още по темата

Агенцията съобщава, че някои шофьори са имали проблеми с двигателя преди пожара в половината от случаите, когато превозното средство е било в движение. 12-волтовата батерия е идентифицирана като източник на проблема в повечето разгледани инциденти.

„Toyota е наясно, че NHTSA е започнала това разследване и ние си сътрудничим с агенцията“, изтъква говорителят на Toyota Ед Хелуиг.

RAV4 е най-продаваният автомобил на Toyota в САЩ, където потребителите предпочитат по-големите автомобили като кросоувъри и пикапи, за разлика от Европа, където най-популярни остават представителите на сегмента на малките и компактни автомобили.

NHTSA посочва, че неправилното монтиране на батерията или евентуален челен сблъсък могат да доведат до подобни инциденти.

Агенцията заявява, че разследването е „започнато, за да се разберат по-добре факторите, които са допринесли за повредите, както и честотата на пожарите в превозните средства, произхождащи от зоната на батерията на съответните превозни средства“.

В края на януари Toyota организира виртуално медийно събитие, за да представи нова технология за автономни превозни средства, осигурявайки „най-безопасната мобилност“ в света. Проектът носи името „Генезиз“, като първата стъпка от него е внедряването на нова система за подпомагане на шофирането. Тя ще бъде поставена на пътническите автомобили на компанията до края на тази година. Компанията също така заяви, че е готова да представи и напълно самоуправляващ се прототип, но не разкри подробности за него.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Дефицитът на чиповете удари и Audi