IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски регулатор разследва Hyundai и Kia Motors

Разследването е свързано с изтеглянето на близо 1,7 млн. автомобила с дефект в двигателите

14:16 | 20.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американски регулатор по сигурността започна официално разследване на изтеглянето на близо 1,7 млн. автомобила на Hyundai Motor и на филиала ѝ Kia Motors във връзка с проблеми с двигателите. Това сочат документи по случая, предава Ройтерс.

След като кореец разкри притесненията, свързани със случая миналата година, Националната администрация по безопасност на движението по пътищата в САЩ (NHTSA) заяви, че ще разследва дали автомобилите са били изтеглени навреме и дали кампаниите за изтегляне обхващат достатъчно превозни средства.

Агенцията може да наложи глоби, ако установи, че изтеглянето не е проведено правилно.

В събота говорителят на Hyundai в Сеул заяви, че компанията “е извършила изтеглянето в съответствие с американските регламенти и процедури” и “честно” ще сътрудничи на разследването.

Ким Гуан-хо, който по това време е бил инженер в Hyundai, е летял до Вашингтон през август 2016 г., за да заяви пред NHTSA, че компанията не е предприела достатъчно мерки за справяне с грешката в двигателите, което увеличава риска от катастрофи. Той се позовава на вътрешен доклад на екипа за стратегията за качество на компанията, изпратен до ръководството.

В интервю за Ройтерс през април Ким заяви, че е дал на регулатора 250 страници вътрешни документи, свързани с този дефект и 9 други проблема.

През 2015 г. Hyundai изтегли 470 хил. седана Sonata в САЩ, за да замени дефектни части на двигателя.

Ким твърди, че е казал на NHTSA, че вътрешните документи показват, че Hyundai Motor е трябвало да изтегли повече превозни средства във връзка с проблема.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още