IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските власти подадоха съдебен иск и срещу Fiat Chrysler заради манипулации на вредните емисии

Според агенцията за околна среда специален софтуер е променил при тестовете данните за емисиите на колите с 3-цилиндрови двигатели

21:16 | 23.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските власти обявиха днес, че започват съдебно преследване срещу компанията Fiat Chrysler по обвинения, че е инсталирала без разрешение софтуер, който е манипулирал данните за действителното ниво на вредни емисии на дизеловите автомобили, предаде Франс прес.

Софтуерът е позволявал по време на тестовете на американската Федерална агенция за защита на околната среда колите с 3-цилиндрови двигатели да изглеждат като отговарящи на нормите за замърсяване.

Жалбата срещу автомобилния производител е внесена от министерството на правосъдието от името на агенцията за околната среда в съд в Мичиган.

Министерството обаче поиска случаят да бъде прехвърлен в Калифорния - щат, който е по-строг относно прилагането на правилата за защита на околната среда.

Не се изключва вариантът двете страни да постигнат споразумение подобно на казуса Volkswagen, предава БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още