IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангела Меркел е разбрала за скандала с VW от медиите

По-късно канцлерът е казала на тогавашния изпълнителен директор Мартин Винтеркорн, че VW излага на риск репутацията на германската автомобилна индустрия

21:57 | 08.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел е разбрала за скандала с манипулациите в автомобилния гигант Volkswagen от медиите, съобщи Bloomberg. Меркел е научила за случая ден, след като американските власти обявиха германския концерн, че е манипулирал данните за вредните емисии. По-късно канцлерът е казала на тогавашния изпълнителен директор Мартин Винтеркорн, че VW излага на риск репутацията на германската автомобилна индустрия.

Меркел е отговаряла на въпросите на депутати в Бундестага в продължение на над два часа. Скандалът с вредните емисии доведе до най-голямата криза в историята на VW. Заделените средства за справяне с щетите нараснаха миналия месец од 22,6 млрд. евро.

„Категорично отхвърлям определянето на този инцидент като гигантски скандал“, каза Меркел. Тя е разговаряла с Мартин Винтеркорн на 22 септември 2015 г., а е разбрала за скандала на 19 септември – един ден, след като властите в САЩ обявиха публично обвиненията си.

По думите на Меркел би било грешно да се атакуват автомобилните производители като цяло, тъй като те осигуряват много работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Тя Меркел все от медиите научава ... даже и че я подслушват , пак от медиите научила !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още