IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антимонополният орган в Бразилия одобри сливането между Fiat Chrysler и PSA

Очаква се двете компании да спечелят одобрението и на Европейския съюз (ЕС), споделят източници

17:43 | 09.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alessia Pierdomenico/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Автомобилните концерни Fiat Chrysler Automobiles (FCA) и PSA Group получиха зелена светлина от антимонополния орган на Бразилия за планираното от тях сливане на стойност 38 млрд. долара, съобщава Automotive News Europe.

Бразилският регулатор CADE посочва в документ, качен на уебсайта на институцията, че е одобрил операцията без ограничения. 

Очаква се двете компании да спечелят одобрението и на Европейския съюз (ЕС), споделят източници, запознати с въпроса. Така ще бъде премахнато голямо потенциално препятствие към приключването на сделката и създаването на Stellantis, четвъртият по големина на пазарния дял автомобилен производител в света.

Двете компании се стремят да завършат сливането през първото тримесечие на 2021 година.

Планът за обвързване вече е разгледан от няколко антимонополни органа, включително от тези в САЩ, Китай, Япония и Русия.

Крайният срок за разглеждане на проекта за сливане от страна Европейската комисия изтича на 13 ноември, след което трябва да отсъди дали да позволи сливането да бъде осъществено.

През октомври FCA отчете коригирана печалба преди лихви и данъци в размер на 2,28 млрд. евро, с което надмина пазарните прогнози. От своя страна френският концерн PSA отбеляза 1,2-процентен ръст на продажбите  през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още