IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Arrival представи електрически миниван, предназначен за компании като Uber

Автомобилът трябва да бъде пуснат в продажба през 2023 г.

14:33 | 20.12.21 г.
<p>
	<em>Снимки: Кадри от споделено в YouTube видео на Arrival</em></p>

Снимки: Кадри от споделено в YouTube видео на Arrival

Базираният във Великобритания стартъп за електрически превозни средства Arrival представи стилен миниван, който ще бъде предназначен за шофьорите на платформи за споделено пътуване, съобщава Automotive News Europe.

Дизайнът на автомобила е оптимизиран с помощта на шофьори на американската компания Uber Technologies Inc., за да се осигури по-удобно изживяване както за водача, така и за пътниците, изтъкват от Arrival.

Представеният прототип е „достъпен, издръжлив и привлекателен на външен вид“, споделя Том Елвидж, ръководител на отдела за разработване на платформи за превозни средства в концерна. 

Дългото предно стъкло на автомобила продължава в панорамен люк. Задните седалки са изместени назад, за да осигурят „повече място за краката от Rolls-Royce“, изтъква Елвидж в споделено в YouTube видео.

Предната пътническа седалка се сгъва и се плъзга под таблото, за да увеличи допълнително пространството за краката отзад или да остави място за багаж. Самият багажник е предназначен да побере два големи и два малки куфара.

Информационно-развлекателният екран в центъра на таблото събира всички контролни функции на автомобила, както при моделите на Tesla. Шофьорът седи по-високо, отколкото в обикновена кола, което му осигурява по-добър изглед.

„Десетките, ако не и стотици дребни подобрения, могат да направят цялото изживяване напълно различно, не само за шофьорите, но и за пътниците“, подчертава Елвидж.

1 1

Arrival не предоставя подробности за размера на автомобила, вида на задвижването или цената.

Автомобилът трябва да бъде пуснат в продажба през 2023 г., което означава, че разработката се развива с бързи темпове. Компанията заяви, че нейният „алфа“ прототип е изграден за шест месеца.

Uber се ангажира да електрифицира своята услуга в Лондон до 2025 г., което означава, че шофьорите на Uber трябва да преминат към автомобили, захранвани с батерии. Компанията също така обеща, че електромобилите ще съставляват поне 50 процента от всички пътувания в други шест европейски града, включително Берлин, Брюксел, Амстердам, Париж и Мадрид.

2 2

Arrival може да се похвали с поръчки за 10 хил. микробуса за United Parcel Service (UPS) с опция за допълнителни 10 хил. броя. UPS също притежава дял в Arrival.

Стартъпът ще изгражда и превозни средства по-малки по мащаб в своите „микрофабрики“ чрез модули, сглобявани предимно навън.

Първите две съоръжения в Рок Хил, Южна Каролина, Бистър, Англия, ще започнат производството съответно през второто и третото тримесечие на 2022 г., съобщи Arrival. Очаква се трета микрофабрика в Шарлът, Северна Каролина, да бъде въведена в експлоатация през четвъртото тримесечие на 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още