IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin почти удвоява загубата и се разделя с финансовия директор

Британският автомобилен производител е продал едва 5862 коли през миналата година

11:16 | 27.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Kyle Grillot/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kyle Grillot/Bloomberg

Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin е навлязъл още по-дълбоко в зоната на загубите. Главният му финансов директор ще напусне компанията, след като загубите му почти са се удвоили през миналата година след спад на продажбите, информира Ройтерс.

Автомобилният производител, известен като вечния избор на филмовия герой агент Джеймс Бонд, отчете 104,3 милиона лири (136 милиона долара) загуба преди разходите за данъци през 2019 г., след 7-процентов спад в общото търсене на едро.

От Aston Martin заявиха през миналия месец, че канадският милиардер Лорънс Строл ще закупи до 20% от акциите на компанията. В същото време съществуващите акционери също ще вложат повече средства за стабилизиране на автомобилния производител.

"Голямата разлика между миналата и тази година е силата на баланса", каза главният изпълнителен директор Анди Палмър.

„Намираме се на много различно място и следователно имаме способността да вземем правилното решение... а това означава да постигнем баланс между предлагането и търсенето“, добави той. Британският автомобилен производител е продал едва 5862 коли през миналата година, което представлява спад от 9%. 

От компанията заявиха, че главният финансов директор Марк Уилсън ще се оттегли от ролята си не по-късно от 30 април, но добавиха, че той не е бил уволнен. 

Продажбите на Aston Martin са се увеличили с 28% в Китай през миналата година, но компанията, подобно на останалата част от индустрията, наблюдава спад в търсенето си поради избухването на коронавирусната епидемия.

Забелязва се и известно прекъсване в доставките на определени компоненти, но от компанията заявиха, че не се наблюдава влияние върху производството, тъй като са осигурени нужните поне до края на март компоненти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още