IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin продава 25% от акциите си

С получените 6,7 млрд. долара британският производител се надява да компенсира загубите от Brexit

16:17 | 23.09.18 г.
Автор - снимка
Автор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Aston Martin обяви официално, че ще продаде 25% от акциите си, като ги пусне за търгуване на Лондонската фондова борса, съобщава Automotive News.

Британският производител се надява да получи между 5,33 млрд. и 6,73 млрд. щатски долара, като окончателната цена на акция ще бъде обявена на 3 октомври, а излизането на борсата е планирано за 8 октомври.

В Aston Martin са заинтересовани от повишаване на стойността на ценните книжа след излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Очаква се Brexit да повиши значително разходите за производство, тъй като голяма част от комапниите, доставящи оборудване и компоненти, са в държави от ЕС.

Освен това най-вероято ще бъдат увеличени и тарифите за всички транспортни средства, които се продават от британските производител в ЕС.

За да бъдат избегнати бъдещи загуби, компанията започна да увеличава доставките на двигатели и други компоненти, докато все още има действащо споразумение между Великобритания и ЕС.

Още новини за автомобили четете на Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още