IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin продава дял от компанията на милиардер от Формула 1

Решението е спасителен пояс за Aston Martin, който подпомага финансирането на компанията, докато тя се подготвя да започне производството на своя първи SUV

14:05 | 31.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Производителят на луксозни автомобили Aston Martin Lagonda Global Holdings сключи сделка за продажба на миноритарен дял на милиардера Лорънс Строл, като това ще осигури на британската компания необходимите средства за производството на нов SUV модел, съобщава Bloomberg.

Консорциум, ръководен от Строл, ще плати 182 млн. паунда (239 млн. долара) за 16,7-процентен дял, а при последваща емисия за права, подкрепена от основните акционери, трябва да се наберат още 318 млн. лири, се казва в изявление на базираната в Англия компания в петък.

Този ход „незабавно ще подобри ликвидността и ще намали коефициента на ливъридж“, заявиха от компанията.

Строл, канадски инвеститор, който притежава състезателен отбор във Формула 1, спечели подкрепата на борда на Aston Martin, след като конкурентът му Geely се отказа от идеята да инвестира в производителя на спортни автомобили.

Решението е спасителен пояс за Aston Martin, който подпомага финансирането на компанията, докато тя се подготвя да започне производството на своя първи SUV автомобил - DBX. Новият модел има за цел да бъде генератор на печалба за компанията, тъй като може да се продава в по-големи обеми от стилните спортни коли, известни от филмите за Джеймс Бонд.

60-годишният Строл натрупа своето богатство, като създаде и след това продаде две модни марки - Tommy Hilfiger и Michael Kors. Той ръководеше група инвеститори, които поеха екипа на Force India във Формула 1. Преименуван на Racing Point, той е базиран в САЩ и получава своите двигатели от Mercedes-Benz. Синът на Строл Ланс е пилотът в отбора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още