IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin се зарече да унижи Tesla Model S

За целта британците ще пуснат на пазара електрически Rapide

14:38 | 20.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Aston Martin</p>

Снимка: Aston Martin

Надпреварата при производителите на електромобили продължава с пълна скорост и в Aston Martin смятат да се включат активно в нея. Британците разработват модел, който ще бъде най-мощният в сегмента – с 800 к.с., съобщава Automotive News.

По думите на директора на Aston Martin Анди Палмър целта на бъдещия електромобил на марката ще бъде да унижи Tesla Model S. Топ менидърът все пак призна, че в компанията са длъжни да направят подобна машина, тъй като това е най-сигурният начин да намалят средните нива на вредни емисии на гамата си. 



„Когато правиш и предлагаш автомобили с V12 двигатели, от които няма как да се откажеш, трябва да бъдеш готов да направиш и нещо напълно различно – автомобил с нулеви вредни емисии”, обясни Палмър.

Шефът на Aston Martin и екипът му са си поставили амбициозната цел, според която електромобилът да бъде готов най-късно до 2 години. Вече се знае, че в неговата основа ще бъде седанът Rapide, като с едно зареждане той ще може да изминава над 300 км.

Ценово електромобилът на Aston Martin ще се разположи над моделите на Tesla Motors. Най-скъпата версия на Model S на американците се оценява на 150 000 долара, но електрическият Rapde ще се предлага поне за 200 000 долара.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още