IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin ще съкрати до 500 работни места заради намаленото производство

Концернът очаква преструктурирането да доведе до обща икономия от около 38 млн. паунда, а разходите около процеса да достигнат около 12 млн. паунда

11:54 | 04.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin планира да съкрати до 500 работни места, тъй като се стреми да приведе своята разходна база в съответствие с намаленото производство на спортни автомобили, съобщава Ройтерс, цитирайки компанията.

Решението за съкращения на работните места е предшествано от съобщението на Aston Martin от преди седмица, че Тобиас Мьорс, изпълнителният директор на Mercedes-AMG, ще заеме мястото на Анди Палмър, който ще напусне ръководния пост в Aston Martin на 1 август. 

107-годишната британска компания заяви, че свиването на работните места отразява понижените обеми на производство и цели подобряването на производителността на целия бизнес. Процесът на консултации със служители и профсъюзи ще започне през следващите няколко дни.

Aston Martin, придобила особено голяма популярност покрай филмите за Джеймс Бонд, регистрира устойчив спад на цената на акциите си от октомври 2018 г.

През май компанията отчете загуба за първото тримесечие на годината, след като продажбите ѝ паднаха с почти една трета заради ограничителните мерки, въведени заради пандемията от коронавирус.

„Мерките, обявени днес, ще оформят организационната структура и ще приведат разходната ни база в съответствие с намалените нива на производство на спортни автомобили, както и в съответствие с възстановяването на рентабилността“, се казва в съобщението на концерна.

От Aston Martin посочиха, че нейният първи SUV (sport utility vehicle) модел, BDX, ще бъде пуснат на пазара през лятото с надеждата, че ще стабилизира обемите на продажбите и ще привлече нови купувачи, включително повече жени.

Концернът заяви, че очаква преструктурирането да доведе до обща икономия от около 38 млн. паунда (47,6 млн. долара), а разходите около процеса да достигнат около 12 млн. паунда.

Акциите на Aston Martin, които изтриха 78% от стойността си през 2019 г., в сряда приключиха търговията при 68,9 пенита за акция, като по този начин пазарната стойност на компанията достига 1,05 млрд. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още