IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin сменя главния си изпълнителен директор с мениджър на Mercedes?

В изявление от компанията посочват, че правят разбор на мениджърския си екип и промените ще бъдат обявени „ако и когато бъде подходящо“

17:50 | 25.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc възнамерява да замени главния си изпълнителен директор Анди Палмър с топ ръководителя на Mercedes-AMG, посочват запознати с въпроса източници на Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на Mercedes-AMG Тобиас Мьорс може да бъде обявен за новия ръководител на британския производител още тази седмица, посочват те.

В изявление от Aston Martin посочват, че правят разбор на мениджърския си екип и промените ще бъдат обявени „ако и когато бъде подходящо“.

Разместванията стават факт по-малко от два месеца, след като британската компания се сдоби с нови инвеститори начело на милиардера Лорънс Строл, който пое поста на изпълнителен председател. Капиталовата инжекция в размер на 536 млн. паунда целеше да спаси затъналата в дългове компания, която изпитва трудности, откакто стана публична през 2018 г. с надеждата да последва успешния пример на Ferrari.

Вместо това продажбите забуксуваха, инвентарът започна да се трупа и Aston Martin беше изправена пред недостиг на пари още преди коронавирусът да удари автомобилния пазар. Акциите на компанията поевтиняха с над 90% от публичното й предлагане насам.

Палмър, който дойде в компанията от Nissan през 2014 г., беше фокусиран върху представянето на модела DBX – SUV за 189 000 долара, който трябваше да е в сърцето на новата стратегия за завръщането на марката.

Моделът се радва на доби продажби, въпреки че марката е известна със спортните си автомобили, добили особена популярност от филмите за Джеймс Бонд. От компанията съобщават, че продажбите на DBX продължават да растат въпреки затварянето на шоурумите заради коронвируса. Доставките трябва да започнат това лято, а производни модели трябва да има през 2021 г.

За първото тримесечие на годината Аston Martin отчете оперативна загуба от 76,6 млн. паунда, но отказа да даде прогноза за цялата година заради пандемията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още