IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi, Mercedes и BMW няма да участват на салона в Детройт

Все повече компании се преориентират към изложението за електроника в Лас Вегас

16:01 | 11.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Audi се присъедини към BMW и Mercedes-Benz в решението да пропусне следващото издание на автомобилния салон в Детройт. Голямата германска тройка в премиум сегмента за пръв път ще е без представител на традиционно най-голямото изложение в Северна Америка.

От Audi обясниха решението си малко мъгляво с неудобния времеви интервал на Детройт, който не съвпадал с появата на новите модели на компанията, и уточниха, че занапред ще вземат подобни решения и след оценка на "стойността, която едно изложение носи от медийна и потребителска перспектива".

Според анализатори главната причина за отлича от Детройт е нарастващата конкуренция на провежданото няколко седмици по-рано изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас. То предлага повече и по-гъвкави изложбени площи, повече посетители и относително по-ниски цени за изложителите. В последните години все повече автомобилни компании преориентират американските си премиери именно за Лас Вегас.

Говорител на Асоциацията на автомобилните дилъри в Детройт, която организира автосалона, обяви, че вече са в ход планове за революционни промени в изложението и за превръщането му в "глобална сцена, която предлага ефективни като разходи възможности".

Отказът на Audi от Детройт е символичен, защото в последните години германците бяха сред лоялните клиенти на салона и дори го избраха за световната премиера на концепта Q8. 

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още