IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi отнесе глоба от 800 млн. евро

Санкцията е наложена заради нарушения, свързани с някои дизелови двигатели, които не отговарят на емисионните стандарти

13:19 | 16.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският производител на луксозни автомобили Audi, част от групата на Volkswagen, заяви, че е глобен с 800 млн. евро (927 млн. долара) заради нарушения, свързани с някои дизелови двигатели, които не отговарят на емисионните стандарти, предава Ройтерс.

От компанията заявиха, че тази санкция ще окаже особено силно негативно влияние върху резултатите от фискалната година, като това ще се отрази и върху печалбата на Volkswagen. 

От Audi приемат глобата и няма да подават жалба. С това компанията признава своята отговорност при отклоненията от изискванията на регулаторите.

По-рано през месеца Volkswagen прекрати договора на досегашния изпълнителен директор на Audi Рупърт Щадлер заради скандала „Дизелгейт“ и продажбата на манипулирани системи за емисии на вредни газове. Самият Щадлер все още е в ареста. 

През 2017 г., след случая „Дизелгейт“, предизвикан от разкритията, че Volkswagen и други автомобилни производители са манипулирали резултатите от тестовете си за вредни емисии, Европейската комисия (ЕК) въведе нова процедура за тестване. Целта е тя да отчита по-реалистични и пълни резултати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 6
Sakamano
преди 5 години
Автомобилните производители са принудени да извършват нарушения за да изпълнят европейските стандарти на приемливи за потребителите цени. Ако ще глобяват тях, добре е да глобяват и хората, които залагат неизпълними стандарти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още