IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi поставя ударение на автомобилите с горивна клетка

Компанията е закупила пакет патентовани технологии за водородни автомобили

13:20 | 12.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Прототипът A7 h-tron quattro. <em>Снимка: Audi</em></p>

Прототипът A7 h-tron quattro. Снимка: Audi

Audi слага сериозно ударение върху водородните автомобили, става ясно от съобщение на германската компания, в което се казва, че производителят е придобил "пакет от патенти", свързани с технологията на горивните клетки.

Патентите са били закупени от компанията Ballard Power Systems, но цената на сделката не се посочва. Става ясно обаче, че придобитите технологии ще се използват от всички марки на Volkswagen Group.

"Audi придоби тези стратегически важни патенти за цялата група и ще ги предостави на всички марки", казва техническият директор на компанията д-р Улрих Хакенберг. "По този начин ние си осигурихме решаваща експертиза, която ще даде нов тласък в по-нататъшното развитие на системите с горивни клетки", добавя той.

Подробности за въпросните нови технологии не се съобщават. Вероятно обаче те ще бъдат използвани за усъвършенстване и пускане на пазара на настоящите прототипи с горивни клетки на Audi.

Последният такъв автомобил компанията показа преди няколко месеца. Той е базиран на модела A7, ускорява от място до 100 км/час за 7,9 сек. и има автономен пробег от 500 км.

Още за водородните автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още