IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi приема поръчки за непоказван електрически кросоувър

На автосалона в Женева германците представиха само прототип на e-tron

15:52 | 10.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Audi</em></p>

Снимка: Audi

Британските дилъри на Audi започнаха да приемат предварителни поръчки за електрически кросоувър e-tron. Серийният модел все още не е показан, а на автосалона в Женева германците представиха прототип, чието масово производство ще стартира през лятото.

Сега евентуалните клиенти могат да посетят британски офис на марката и да оставят депозит в размер на 1000 паунда. Срещу тях те получават членство в Клуба на потенциалните собственици и едва след официалния дебют на серийния модел ще могат да направят същинска поръчка за колата.

Заплатилите сумата ще получават редовна информация за това как върви подготовката за производство на модела, а също така ще бъдат канени на различни мероприятия, организирани от Audi. Ащо клиентът все пак се откаже, ще получи парите си обратно.

Характеристиките и цената на Audi e-tron все още не са обявени. Знае се само, че кросоувърът е построен на платформата MEB на концерна Volkswagen. Задвижването е към четирите колела, като на двете оси е поставен по един електромотор. Очаква се автомобилът да изминава около 500 км. с едно зареждане.

Основните конкуренти на германския електромобил ще бъдат Tesla Model X и Jaguar I-Pace. Американският кросоувър вече се продава във Великобритания, като версията с 520 к.с. и пробег от 565 км струва 70 500 паунда. На свой ред I-Pace с 400 к.с. и пробег 480 км е оценен на минимум 63 500 паунда.

Повече новини от автомобилната индустрия можете да прочетете в Automedia.bg. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още