IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi се раздели с четирима мениджъри

Главният изпълнителен директор на компанията Руперт Щадлер засега се измъква само с предупреждение

16:26 | 24.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор Руперт Щадлер засега запазва поста си. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор Руперт Щадлер засега запазва поста си. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Audi е уволнил четирима от членовете на Борда на директорите. Сред тях не е изпълнителният директор на германския производител Руперт Щадлер, който е наказан само с предупреждение, съобщава германският икономически всекидневник Handelsblatt, цитиран от Automedia.bg.

От управата са отстранени директорът по маркетинг и продажби Дитмар Фьогенрайтер, продуктовият директор Хуберт Вайтъл, финансовият директор Аксел Щробек и началникът на отдел "Човешки ресурси" Томас Сиги. Четиримата вече са напуснали офисите си в централата на Audi. 

Изпълнителният директор Руперт Щадлер засега запазва позицията си. Това се дължи на подкрепата от страна на фамилиите Порше и Пиех, които са сред основните собственици на акциите на компанията. Въпреки това се очаква Щадлер също да бъде освободен, като това ще стане догодина.

Промените в ръководството - най-вече включването на нови хора в управата, както и съдбата на Щадлер, ще бъдат обсъждани на следващото заседание на Борда на директорите, което е насрочено за 29 септември, твърди германското издание.

От Audi на свой ред побързаха да нарекат евентуалната смяна на Щадлер „фалшификация", но пък отказаха да коментират останалите промени в компанията. Самият Щадлер е начело на производителя от Инголщад от 10 години, като е сред хората, разследвани за участие в скандала с дизеловите двигатели на Volkswagen AG, избухнал през есента на 2015 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още