Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Autoliv понижи прогнозата си за продажбите и печалбата

Компанията отчете тримесечна оперативна печалба в размер на 99 млн. долара, с което не успя да отговори на пазарните прогнози

Autoliv понижи прогнозата си за продажбите и печалбата

Снимка: Bloomberg L.P.

Шведско-американският доставчик на автомобилни компоненти Autoliv понижи целогодишните си перспективи, тъй като продължителният недостиг на чипове възпрепятства световното производство на автомобили. Компанията отчете по-малка от очакванията печалба за третото тримесечие, съобщава Ройтерс. 

Още по темата

Недостигът на полупроводници засегна силно автомобилния сектор, принуждавайки много концерни да намалят производството въпреки силното възстановяване на търсенето.

Autoliv, най-големият производител на въздушни възглавници и предпазни колани в света, заяви, че очаква прекъсванията при доставките да продължат да оказват влияние върху производството на леки превозни средства през четвъртото тримесечие.

„Въпреки че има някои индикации за умерено подобрение при пазарната наличност при полупроводниците в Азия и Северна Америка, видимостта остава лоша“, изтъква главният изпълнителен директор на компанията Микаел Брат.

Конкурентът на ZF и Joyson Safety Systems понижи своите насоки за 2021 г. за ръст на продажбите до около 8% спрямо предишната прогноза от 16-18 на сто, като коригира очакванията си за маржа на оперативната печалба до около 8 на сто от 9-9,5% преди това.

Autoliv отчита оперативна печалба от 99 млн. долара спрямо 175 млн. долара през предходното тримесечие и изостава спрямо средната прогноза на анализатори за печалба от 110 млн. долара.

Autoliv се нарежда на 31-во място в класацията на Automotive News Europe за 100-те най-големи доставчици на автомобилни компоненти по пазарен дял в света с продажби от 7,45 млрд. долара през 2020 г.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Polestar показа кросоувъра Polestar 3, ще разработва собствена платформа