IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автобусите в Лондон скоро ще се движат с биогориво от кафе

Транспортът в Лондон вече ползва биогориво, направено от използвано олио за готвене, за да ограничи въглеродните емисии

09:57 | 20.11.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: gettyimages.com</em></p>

Снимка: gettyimages.com

Остатъци от смляно кафе ще бъдат използвани за гориво на някои от автобусите в Лондон, съобщиха петролният гигант Royal Dutch Shell и компанията за чисти технологии bio-bean в понеделник.

Новото биогориво, което съдържа отчасти кафеено масло, ще бъде добавено към веригата за доставки на горива за автобусите в Лондон, където ще може да бъде използвано, без да има нужда от модификация, заявиха компаниите, цитирани от Лондон.

Bio-bean и партньорът ѝ Argent Energy засега са произвели достатъчно кафеено масло, за да захранват един автобус цяла година, ако се ползва като чиста смес за 20% био компонент и се смеси с минерален дизел, за да създаде горивото В20, казват те.

Транспортът в Лондон се обръща към биогоривата, за да ограничи въглеродните емисии, ползвайки гориво, направено от използвано олио в кетъринг индустрията, пише в сайта на транспортния оператор.

Bio-bean казва, че средният лондончанин изпива по 2,3 чаши кафе на ден, с което произвежда над 200 хил. тона отпадъци годишно. Компанията събира остатъците от вериги и заводи, които след това се сушат и обработват, за да се извлече кафееното масло.

Това е страхотен пример за това какво може да се направи, когато започнем да възприемаме отпадъците като неизползван ресурс“, казва основателят на bio-bean Артър Кей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
fras
преди 6 години
Транспортът в Лондон се обръща към биогоривата, за да ограничи въглеродните емисии, ползвайки гориво, направено от използвано олио в кетъринг индустрията, пише в сайта на транспортния оператор.-------------------------------------И кой казва, че горенето на олио произвежда по-малко вредни емисии от това на дизел/бензин?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още