IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилните концерни се преориентират към електрически SUV модели

Новият Vision EQS на Mercedes-Benz може да се похвали с материали от рециклирани пластмасови бутилки

20:15 | 10.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Автомобилните концерни Mercedes-Benz и Porsche показват елегантни електрически спортни автомобили (sport utility vehicle – SUV) от висок клас на международното автомобилно изложение във Франкфурт, съобщи Ройтерс. Това е част от усилията на автомобилния сектор да се конкурира с Tesla, за да избегне глоби за милиарди евро в ЕС заради замърсяване на околната среда и да обезвреди жалбите на активистите за опазване на климата. 

Германските производители на автомобили от висок клас предлагат на пазара електромобили като водещи модели. Daimler, Volkswagen и BMW се надяват да привлекат с тази стратегия клиентите на замърсяващите околната среда високопроходими автомобили, които могат скоро да им донесат огромни глоби заради новите правила на ЕС за вредни емисии.

"Преминахме етапа, в който възприемахме електрическия автомобил предимно като инженерно предизвикателство. Сега електрическите автомобили са секси", заяви Гордън Вагнер, главен дизайнер в компанията майка на Mercedes-Benz – Daimler .

Новият Vision EQS на Mercedes-Benz, който е електрически концептуален автомобил с четири врати, може да се похвали с материали от рециклирани пластмасови бутилки. Това е послание, което компанията се надява да отекне, както сред критиците, така и сред автомобилните ентусиасти.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още