IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилните вносители ще представят 53 нови електромобила в Южна Корея до 2023 г.

Решението на компаниите отразява затягането на регулациите по отношение на емисиите на парникови газове в автомобилната промишленост

20:23 | 08.07.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Toru Hanai/Bloomberg</em></p>

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Вносителите на автомобили в Южна Корея планират да пуснат на местния пазар 53 изяло електрически превозни средства до 2023 г. на фона на бързото развитие не новите технологии в рамките на индустрията, съобщава Korea Bizwire, цитирайки ръководителят на Корейската асоциация на вносителите и дистрибуторите на автомобили (KAIDA).

Компаниите планират да представят 46 меки хибрида, както и 32 хибридни и плъгин хибридни превозни средства през следващите три години, посочва Рене Конеберг, председател на KAIDA, по време на пресконференция. 

Решението на асоциацията отразява затягането на регулациите по отношение на емисиите на парникови газове в автомобилната промишленост в редица страни по света и плановете на някои правителства за забрана на двигателите с вътрешно горене през следващите две десетилетия.

Автомобилната индустрия „претърпява промяна в парадигмата“, тъй като производителите на автомобили залагат на електрификацията, автономното шофиране и новите решения за мобилност, които се превръщат в нов двигател на растежа, изтъква Конеберг, който работи и като управляващ директор на Audi Volkswagen Korea.

По неговите думи промяната в автомобилната индустрия в момента може да се сравни с трансформацията на сектора през последните 100 години.

Отразявайки нарастващото търсене на екологосъобразните модели, продажбите на внесени модели с нулеви емисии в Южна Корея вече надхвърлят 3000 броя през 2020 г., изтъкват от KAIDA.

Асоциацията очаква тази цифра да нарасне до 10 000 в близко бъдеще.

Делът на екологичните превозни средства, включително на напълно електрическите автомобили, от общите продажби на вносните автомобили е скочил от 2% през 2010 г. на 30% към април тази година.

За да подпомогнат популяризирането на електрическите модели, вносителите са изградили мрежа от 650 зарядни станции и планират да инсталират още 1050 такива през следващите пет години в страната.

В Южна Корея има общо 70 000 зарядни станции, от които 12 000 са бързи, а 58 000 бавни зарядни пунктове, като правителството на страната иска да увеличи техния брой съответно на 17 000 и 500 000 до 2025 г.

Продажбата на вносни превозни средства нарастват до 274 859 броя през 2020 г., като делът им достига до 17% на вътрешния пазар.

От януари до юни продажбите на вносни автомобили отчитат ръст от 15 процента до 147 757 автомобила срещу 128 236 броя за същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Нашия звяр от Ловеч дали ще участва в инвазията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още